3.31.2017

30. märts

Täna oli meil esimene tund eesti keel.

Teine tund oli matemaatika, kus oli kontrolltöö. See oli päris raske.

Kolmas tund oli inglise keel. Meil oli asendusõpetaja, sest minu inglise keele õpetaja laps jäi haigeks.
Neljas tund oli muusika. Laulsime ühte uut laulu ja mängisime pille.

Viies tund oli kehaline kasvatus. Kehalise kasvatuse tund toimus kooli staadionil. Me mängisime jalgpallli.

Koorilaulu tund jäi ära, sest õpetajad tegid teiste klassidega proovi. Peale tunde läksin koos Beriti ja Emiliga Laada Cofees sööma.

Seejärel kõndisin koju ja hakkasin järgmiseks koolipäevaks valmistuma.

Eleriin

3.29.2017

28. märts

Täna oli meil seitse tundi. Meil oli nii, et ühel grupil oli inglise keel ja teisel grupil vaba tund. Pärast oli samamoodi, et ühel grupil oli inglise keel ja teisel oli informaatika.

Siis läksime sööma. Söögiks oli praad, juurvili, supp ja magustoit.

Peale sööki hakkas meil kehaline kasvatus. Kehalises me jooksime alguses viis ringi soojenduseks. Kui olime ära jooksnud, läksime võimlasse palli mängima. Me mängisime kaks mängu, aga mul ei jäänud nende nimed meelde.

Pärast kehalist kasvatust hakkas meil eesti keel. Eesti keele tunni alguses laulsime ühele klassiõele Karmen-Mariale sünnipäevalaulu ja tema pakkus meile kommi. Kui ta oli kommid ära pakkunud, tegime tunnikontrolli. Tunnikontroll oli sidesõnade peale. Me lugesime ja tegime töövihikus harjutusi.

Kui eesti keel lõppes, hakkas klassijuhatajatund. Klassijuhatajatunnis mängisime ühte joonistamise mängu. Joonistad pea ja voldid selle pea osa kinni, et teine ei näeks ja annad edasi. Teine joonistab keha, voldib selle keha kinni ja kolmas joonistab jalad ja voldib selle osa kinni. Kui neljas sai paberi kätte, tegi ta lahti ja kirjutas sellest tegelasest jutu.

Aga kui klassijuhataja tund lõppes, algas valikaine. Need on draama, matemaatika ja loodusõpetus. Draama jäi täna kahjuks ära, aga teised valikained toimusid.

Päev lõppes laulukooriga. Me laulsime ilusaid laule.

Oli tore päev.

Emili

3.28.2017

27. märts - 4. veerandi esimene koolipäev

Tänane hommik algas uniselt, sest üleeile keerati kella. Nüüd peame vana kella järgi ärkama kell 6.00 hommikul. Nii ma ärkasin  ja pesin näo, hambad ja hakkasin sööma. Siis panin ma riidesse ja hakkasin kooli minema.

Esimene tund oli inglise keel. Seal me kordasime asesõnu. Unustasin veel mainida: koolimaja oli väga külm. Ma lõdisesin päris kaua. Siis küsis õpetaja, kas mul jakki on? Ma vastasin, et mul ei ole. Õpetaja ütles siis natukese aja pärast, et ma tooksin garderoobist jope ja just siis ütles Roven, et ma võtaksin ta jaki ja ma võtsingi. Aitäh!

Peale inglise keelt oli eesti keel. Seal me lugesime raamatust  lugu arvutihullust ja tegime töövihikust ka mõne harjutuse. Kirjutasime lugemistesti.

Matemaatikas kordasime kahekohalise arvu korrutamist ja jagamist.

Kunstitunni alguses tegime arvutis kokkuvõtte  koolivaheajast vt siit   ja siis meeskonnatööd: mullikiletrükki. See töö oli vahva.

Pärast tunde läksime koju ja ma hakkasin õega mängima ja mängisin kuni õhtuni.

Ma arvan, et mul oli väga tore päev.

Marcella

3.17.2017

15. 03. - õppekäik Paidesse

Kolmapäeval ei olnud meil tunde. Laksime Paidesse ekskursioonile. Algul käisime Paide Kultuurikeskuses, kus räägiti ballettist ja tantsisime ka ise balletti. See oli haridusprogramm lastele - Balletilugu.

Pärast sõitsime Ajakeskusesse, kus nägime ja räägiti, milline olid Eesti ja eestlased kunagi olnud. Kaheksandal korrusel sõime friikartuleid viineritega ja kooki.

Esimesel korrusel ostsin mina endale kõrvarõngad. Paljud ostsid endale midagi.

Lisan sellele väikesele kokkuvõttele slaidiesitluse - vaata! (õpetaja)

Oli väga tore päev.

Sandra

3.13.2017

10. märts

Minu esimene tund oli informaatika. Selles tunnis meie lõpetasime draakoni teksti.

Kui informaatika lõppes, siis algas eesti keel. See tund oli põnev, sest meie lugesime vahvat lugu, vanasõnadest ja mina sain teada uusi vanasõnu. Näiteks: öösel on kõik kassid hallid.

Ja meie viimane tund oli muusika. Selles tunnis meie kordasime astmerida ja saime teada uue sõna duur-ehk helirida. Ma mängisin ja ka teised mängisid erinevaid pille. Kui see tund lõppes, siis mina läksin klassiõdedega koju.

Lora

3.10.2017

7. märts

Esimesed tunnid olid inglise keele tunnid. Inglise keele tunnis me õppisime riideesemeid. Mulle jäid need päris hästi meelde.

Pärast seda oli kehaline kasvatus. Kehalises kasvatuses tegime soojendusjooksu, takistusrada ja teatejooksu. Kehaline kasvatus oli päris tore.

Järgmine tund oli eesti keel. Eesti keele tunnis kirjutasime üsna rasket kontroll tööd.

Pärast eesti keele tundi jooksime klassiõega kooli võimlasse. Seal hakkas toimuma teatevõistlus "Tähelepanu! Start!". Peale meie olid seal veel paljud meie kooli algklasside õpilased ja ühe teise kooli algklasside õpilased. Meie koolist tehti kaks võistkonda. Kahjuks pandi meid klassiõega eraldi tiimidesse. Teatevõistlused olid natukene rasked, aga ma sain hakkama. Kui hakkas viimane võistlus, läksid minu klassiõed õue võimla akna peale kaasa elama. Kõik said auhinnaks šokolaadi. Minu võistkond jäi teiseks. Mu klassiõe võistkond sai esimese koha ja teise kooli tiim jäi viimaseks.

Pärast kooli jagasin oma parima sõbraga auhinna ära. Mulle meeldis tänane päev väga.


Ranele

9. märts

Täna oli meil inglise keeles kontrolltöö. See oli väga raske.

Teine tund oli eesti keel, kus lugesime Hando Runneli luuletusi.

Kolmas tund oli matemaatika. Lahendasime tekstülesandeid ja kordasime summa jagamist.

Neljas tund oli muusika. Laulsime  ühte uut laulu "Emakeel".

Kehalises kasvatuses jooksime 3 ringi hindele ja hüppasime kõrgust.

Kuues tund oli koorilaul, kuhu me ei jõudnud, sest et õpetaja tegi kehalisekasvatuse tundi 20 minutit kauem.

Peale kooli läksin Beritiga "Pihlaka" kohvikusse sööma ja siis läksin koju õppima.

Eleriin

3.03.2017

2. märts

Täna oli mul 6  tundi. Esimene tund oli inglise keel, kus me lugesime lugu, millega olime palju juba eelnevalt tööd teinud. Selle jutu nimi oli "On the beach". Veel tegime töövihikus harjutusi, kus kasutasime õpiku abi.

Teine tund oli eesti keel. Kohe tunni algusel õppisime sidesõnad pähe, mis on minu meelest väga tähtsad. Täitsime ka töövihikus ühe ülesande, kus tuli uudise järgi küsimusi koostada. See oli päris lihtne!

  Kolmas tund oli matemaatika - minu lemmiktund! Me andsime õpetajale tekstülesannete vigade parandused, mida mina ei pidanud tegema,sest mul ei olnud ühtegi viga. Me kontrollisime ka kodust ülesannet ülesannete vihikus. Seejärel koostasime avaldisi ja lahendasime suuliselt ülesannet. Töövihikus pidin mina tegema ühe harjutuse, mõned aga kaks.

 Neljas tund oli muusika. Väga meeldiv tund, muide! Õppisime uut osa, milleks on valss, õppisime ka valsisammud selgeks. Lisaks sellele veel kolm uut valsiga seotud laulu.

 Viies tund oli kehaline kasvatus ja me olime Rakvere spordihalli maneežis. Ainult väga kahju on see, et me ei ole sel talvel klassiga suusatamas käia saanud. Maneežis jooksime me kolm ringi, siis tegime soojendust ja jooksime tõkkeid. Tunni lõpupoole mängisime ka rahvastepalli.

  Viimane tund oli koor, mis pole mu lemmiktund.

Kui tunnid lõppesid läksime mina, Berit ja Eleriin "Pihlakasse", sest meil olid kõhud tühjad. Pärast kohvikut läksin ma vamaema juurde ja õppisin ära.

See oli üks tore päev, aga minu arust kõige ägedam on see, et mu sünnipäevani on 26 päeva!

Karmen-Maria

3.02.2017

1. märts

Minu koolipäev algas eesti keele tunniga, kus jutustasime väikesest nõiast. Õppisime koma sidesõnade ees.

Järgmine tund oli loodusõpetus. Rääkisime elektrist ja magnetitest. Seekord veel magnetitega katset ei teinud, vaid rääkisime, kuidas magnet töötab.

Meil käisid täna tundides ühed haridusprogrammi koostavad inimesed, kes jälgisid, kuidas me õppisime ja käitusime. Matemaatika tunnis lahendasime tekstülesandeid matetalgutes, analüüsisime iseseisva töö tekstülesandeid. Mängisime mängu "Minul on", mis õpetas meile korrutamist. Lahendasime tekstülesannet. Tekstülesannete lahendamine on paljudele meie klassist raske, seetõttu peame seda harjutama.

Kunstis rääkisime raamatute illustreerimisest. Tutvusime erinevate illustraatorite töödega. Võrdlesime E. Valteri ja H. Ernitsa pilte. Lõpuks joonistas õpilane täitsa oma fantaasiast lähtudes Sipsiku või Lotte.

Pärast kunstitundi käisid poistekoori poisid poistekoori proovis.. Me laulsime "Isa ja poja laulukest" ja "Poiste laulu".

Jan-Martin

3.01.2017

Minu reis Lanzarotele

Käisin reisil Hispaanias Lanzarote saarel, mis asub Atlandi ookeanis.

Kõik majad saarel on valget värvi. Looduses elab loomadest ainult jäneseid. Maapind on vulkaaniline. Taimedest on peamiselt kaktused ja palmid. Palmid on kasvatatud kasvumullaga. Tegeletakse viigimarjade ja aloede kasvatamisega,millest valmistatud tooteid müüakse teistesse riikidesse.

Käisime laavatunnelites, mis olid 2 km pikk,kuni 15 m kõrge ja kuni 15 m lai. Käisime rahvuspargis, seal näidati meile, kui kuum on vulkaaniline maapind. Maase kaevatud torude sisse vett valades läks see keema ja auras välja. Kivid maapinna süvikus olid kuumusega 50 kraadi. Neid saime me katsuda. Rahvuspargis jalksi liikumine oli keelatud.

Külastasime kaktuste aeda, kus kasvab ligi 7 tuhat kaktust. Saarel asub Rancho Texas park,kus toimuvad loomade ja lindude etendused. Väga meeldis valge tiiger ja delfiinid. Kollase allveelaevaga käisime vaatamas 40 m sügavusel kalu.

Inimesed on hästi rõõmsad ja sõbralikud. Lastele pööratakse palju tähelepanu, tehakse nalja.

Andris