10.31.2016

21. oktoober - veerandi viimane päev

Täna oli 1. veerandi viimane päev.

Inglise keele tunnis vaatasime filmi ja joonistasime pildi sellest, mis meile filmist kõige rohkem meelde jäi. Eesti keele tunnis lugesime õpikust huvitavaid fakte autode kohta. Muusika tunnis laulsime laulu "Tige tigu". Kehalise kasvatuse tunnis harjutasime kõrgushüpet.

Sellel päeval sõime ka isetehtud leiba. See oli hea. Õpetaja tegi maitsevõid. Määrisime seda leivale ja sõime meeleldi.

Tore, et kohe algab vaheaeg. Vaheajal saab kaua magada, raamatuid lugeda ja sõpradega rohkem koos olla.

Sandra

10.21.2016

20. OKTOOBER

Meil oli koolis ettelugemise päev. Suuremate klasside lapsed lugesid väiksematele ette. Me kuulasime juttu Ilmar Tomuski raamatust "Kriminaalne pangapresident".

Esitasime õpetajale oma esimese kodulugemise testi.

Hommikul tegime valmis leivataigna ja jätsime kerkima. Ma sain ka tainast segada. Taigna hulka panime seemneid ja aprikoosi. Pärast lõunat pani õpetaja leiva ahju küpsema. Homme maitseme oma leiba.

Tööõpetuses meisterdasime looduslikust materjalist loomakesi. Mulle meeldis see kõige rohkem.

Martin

10.20.2016

Kolmapäev, 19. oktoober

Hommikul alustasime leivateoga. Veerandi viimasel päeval sööme isetehtud leiba.

Täna oli meil kolm tundi. Matemaatika tunnis korrutasime .Matemaatika ja eesti keele tundides tegime tunnikontrolli.

Kui tunnid läbi olid, läksime politseimuuseumisse. Politseimuuseumis käisime kümnes erinevas toas. Meile räägiti huvitavaid asju. Kõik said ka auto sõidukiirust mõõta.Minu lemmiktuba oli mõrvatuba.
Saime teada palju politseinike tööst ja tutvusime nende tööriistadega. Märulitoas mängisime ise ühe korraliku märuli. Tegime oma näpujäljed ja õpetajast pildi fotoroboti abil. Muuseumiõpetaja rääkis meile, kuidas turvaliselt käituda.

Tänane päev oli väga väga tore.

Terle

18. oktoober

Täna oli meil informaatika tunnis joonistamisvõistlus. Kehalises kasvatuses õppisime hundiratast ja spagaati.Tüdrukutekooris laulsime laulu "Meie laul".

Eleriin

10.18.2016

17. oktoober, esmaspäev

Eesti keele tunnis lugesime me kõik luuletust  "Sõit-sõit läbi salu" ja lugesime "Varese reis soojale maale".

Matemaatikas mängisime mängu nimega "Õunauss", kus oli meile antud üks suur arv ja seinal olid õunad numbritega, mis tuli sellest suurest arvust lahutada, et tulemuseks oleks 0. Siis oli õun ära söödud. Ma sain õuna söödud.

Loodusõpetuses me rääkisime loomadest ja taimedest. Mis meist saaks, kui metsad maha võetakse?
Kunsti tegemine me igasuguseid loomi ja taimi looduslikust materjalist.

Ma sõin ka hästi head praadi.

See oli väga lõbus päev!

Kert


14. oktoober

Me mängisime inglise keeles vahvat mängu. See oli värviotsimise mäng. Õpetaja ütles inglise keeles värvi ja me pidime otsima klassis neid värve.

Muusika tunnis õppisime laulu pähe ja me koos laulsime seda laulu. Laulu nimi oli "Kellakapi kägu".

See päev oli väga põnev.

Karl-Marten

10.14.2016

Neljapäev, 13. oktoober

Meil oli esimene tund eesti keel. Me lugesime luuletusi sügisest.

Matemaatika tunnis harjutasime kirjalikku liitmist ja lahutamist. Inglise keeles tegime tunnikontrolli. Teise matemaatika tunni ajal lahendasime tekstülesandeid ja õppisime tehete järjekorda. Kunsti tunnis joonistasime luuletuse järgi pilti  sügisest.

Õpiabis harjutasime matemaatikat.

Õhtul oli klassipidu.Kõigil olid seljas pidžaamad ja kaasas kaisuloomad. Peo alguses vaatasime filmi. Mängisime silmapilgutamist ja pikka nina. Pidu lõppes tantsumaratoniga.

Reiko

12. oktoober

Tänane päev algas eesti keele tunniga, kus me jutustasime ja kasutasime õpiku teksti, et täita töövihiku ülesannet.

Inglise keele tunnis õppisime värve ütlema ja kirjutama.Täna oli mõnedel poistel kunsti tunni ajal poistekoor, laulsime huvitavaid laule.Üks lauludest oli "Minu juurte lugu".

Muusika tunnis laulsime laulu "Kellakapist kägu kukkus".

Inimeseõpetuse tunnis rääkisime lapse õigustest ja kohustustest.

Matemaatikas mängisime peastarvutamise mängu "Minul on" ja õppisime tundma murdjoont.

Jan-Martin

10.12.2016

11. oktoober, teisipäev

Me tegime informaatikas värvimistööd arvutis.

Seejärel ma läksin kehalise kasvatuse tundi. Meil oli ümber kooli jooks. Meie klassil ei läinud seal hästi. Peame harjutama jooksmist.

Eesti keeles rääkisime ja lugesime sellest, mida vana aja lapsed vahetunnis tegid. Võrdlesime vana aja vahetundi meie vahetunniga. Õppisime poolitamist.

Klassijuhataja tunnis tulid meile külla rulluisutajad. Nad sõitsid ümber meie slaalomit ja tutvustasid meile rulluisutamise võtteid. Kes tahab, võib hakata trennis rulluisutamist õppima.

Valikaines uurisime sügisesi lehti. Logopeedis tegime ärakirja.

Mul oli väga tore päev.

Stiven

10.11.2016

10. oktoober

Täna oli 6 tundi. Esimest tundi mul ei olnud. Järgmine tund oli eesti keel. Me lugesime pala nimega "Supikool". Supikoolis oli natuke hirmus, sest õpetaja peksis lapsi, kui nad pahandust tegid. Matemaatika tund oli põnev, sest me õppisime avaldisi kirjutama. Loodusõpetus oli neljas tund, tegime kontrolltöö, mis oli lihtne. Kunstitund oli eelviimane tund. Me tegime plakati teabeallikate kohta. Ujumine oli tore, sest ujusime aja peale. Ma ujusin viiele.

See päev oli väga tore.

Karmen-Maria

10.07.2016

7.oktoober

Täna oli vahva päev. Meie kooli algklassidel käisid külas koolitatud tõukoerad Tallinnast: 3 bullterjerit ja newfoundlane. Pani imestama, kui kuulekad olid koerad. Ka kõige noorem, 5-kuune lustlik bullterjer, tegelikult allus oma perenaise käsklustele. Sellise kuulekuse taga on suur kasvatustöö. Koerakasvatajad ütlesid, et bullterjerid on lustakad koerad ja neid kasvatada pidi olema suur lust. Newfoundlane oli suur, läikiva musta karvaga ja hästi rahulik. Ta pesemine on suur ettevõtmine, ainuüksi ta kuivatamine suure fööniga võtab 3 tundi aega. Kõik koerad on osalenud tähtsatel rahvusvahelistel võistlustel ja toonud sealt medaleid. Lapsed said koeri ka silitada.





Eesti keele tunnis tuletasime meelde silbitamist ja poolitamist. Rääkisime vana aja koolist ja tulevikukoolist. Esmaspäevaks kirjutavadki lapsed jutu tulevikukoolist.

Rääkisime ka lubatust ja lubamatust, sellest, et on kirjutatud seadused ja siis veel kirjutamata seadused, mida iga inimene peaks teadma ja järgima.

Õpetaja Hilja

6. oktoober

Täna oli koolis tuletõrjeõppus. Me kogunesime terve kooliga staadionile. Ootasime kuni direktor tuleb ja ütleb, et oht on möödas.

Me õppisime veel matemaatika tunnis uut osa, mille nimeks oli avaldis. Matemaatikas kirjutasime kontrolltööd. Mulle tundus, et töö oli kerge ja ma loodan, et see kõigil õnnestus.

Eleriin

10.06.2016

5. oktoober

Meil oli õpetajate päev. Õpetajateks olid abituriendid. Muusika tunnis vaatasime filmi Pipi Pikksukast. Matemaatika tunnis saime arvutada superarvu. Inglise keele tunnis täitsime töölehte ja kuulasime muusikat. Söögivahetund jäi ära, sest söökla oli kinni. Kunsti tunnis tegime rühmatööd.

Mulle meeldisid noored õpetajad.

Aleksander

Teisipäev, 4. oktoober

Hommikul oli 2 tundi  inglise keelt, kus me laulsime ja mängisime. Teise tunni lõpus tegime kontrollitöö numbrite, tähestiku ja värvide kohta.

Pärast 2.tundi läksime kontserti kuulama. Kaks meest mängisid pille: akordionit ja tšellot. Palad olid vahvad ja meeldisid kuulajatele. Pärast kontserti andis tunde oma õpetaja. Eesti keeles oli kontrolltöö, mis mul läks väga hästi. Klassijuhataja tunnis lugesime juturaamatuid. Valikaines lahendasime põnevaid ülesandeid.

Õhtul lugesin tund aega juturaamatut. Mulle meeldib lugeda.

Oli tore ja huvitav päev.

Helis

10.04.2016

3. oktoober

Täna tulin kooli ja esimene tunni ajal tegin oma klassiõega kinoõhtu kava.

Teine tund oli meil eesti keel. Meie pidime jutustama "Kevadet".

Kolmas tund oli matemaatika . Õppisime uut osa - mõõtmist. Saime teada, mis on mõõtühikud .

Neljas tund oli meil looduseõpetus. Selles tunnis me kordasime selgroogseid, õppisime taimede ja loomade liike.

Viiendas tunnis maalisin vahva õuna, mille seest naeratab ussike. Mõned lapsed meisterdasid väga ilusa vihmavarju .

Kehalises kasvatuses läksime ujuma. Täna ujusid kõik ilma lauata. Tunni lõpus hüppasime vette.

See oli lõbus päev, ma õppisin palju uusi teadmisi .

Lora